آموزش نرم افزار

آموزش Nitro Pdf (ویرایش و ساخت فایل‌های PDF)

نرم‌افزار Nitro Pdf  یکی از بهترین گزینه‌ها برای کار با فایل‌های PDF است. این نرم‌افزار کار طراحی، ویرایش و تبدیل فایل‌های PDF را بسیار آسان کرده است. کسانی که به طور حرفه‌ای با فایل‌های PDF سروکار دارند، می‌دانند که نرم‌افزار Nitro PDF یک جایگزین مناسب با قیمت به صرفه برای Adobe Acrobat است. اگر شما هم دائماً با PDF سروکار دارید، این نرم‌افزار حتماً باید در سرور یا رایانه‌ی شما نصب باشد. حال به  بیان برخی از مزایا و امکانات این نرم‌افزار می‌پردازیم.

nitro-pdf

از مزایای این نرم‌افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت راحت‌تر و سریع‌تر فایل‌های PDF
  • امکان ساخت فایل با Drag-and-Drop و تبدیل دسته‌جمعی
  • پشتیبانی از مجموعه‌ی عظیمی از فرمت‌ها
  • قابلیت ویرایش عکس، متن و صفحات

تنها ایرادی که در این نسخه وجود دارد، عدم پشتیبانی از فایل‌های ویدیویی در هنگام ساخت PDF است. اما به طور کلی، نرم‌افزار Nitro Pdfیک نرم‌افزار عالی با امکانات بسیار در زمینه کار با PDFها است، که این امکانات آن را تبدیل به یکی از بهترین نرم‌افزارهای PDF سال می‌کنند. حالا نگاهی جامع‌تر به این نرم‌افزار می‌اندازیم.

نگاهی جامع به Nitro Pdf

نرم‌افزار Nitro Pdf به شما این امکان را می‌دهد که به سریع‌ترین و راحت‌ترین حالت ممکن، از 300 نوع مختلف فایل‌ها بتوانید فایل PDF ایجاد کنید. این PDFها به طور صد در صد با تمامی نرم‌افزارهای PDFخوان، از جمله Adobe Acrobat و Adobe Reader، سازگار هستند. با امکانات قدرتمند این نرم‌افزار، شما می‌توانید فایل‌هایی از نوع PDF و PDF/A را از تقریباً هر نوع فایل در ویندوز تولید کنید. علاوه بر آن شما می‌توانید چندین فایل را به یک فایل PDF، یا چندین فایل را به صورت دسته‌جمعی به فایل‌های PDF مجزا تبدیل کنید.

نرم‌افزار Nitro Pro امکاناتی نظیر ویرایش PDF را نیز در خودش جای داده است که به کاربر اجازه‌ی ویرایش تصاویر و متن‌ها، نظیر تغییر اندازه، فونت و رنگ را می‌دهد. کاربران با این نرم‌افزار این امکان را دارند که صفحات یک فایل‌ PDF را از هم جدا کنند یا نحوه‌ قرارگیری صفحات و ساختار فایل، از جمله تصاویر گرافیکی، امنیت، لینک‌ها، قسمت‌های نشانه‌گذاری شده و اطلاعات درون فایل را تغییر دهند.

این نرم‌افزار امکانات پیشرفته‌ای برای چاپ PDFها به کاربر ارائه می‌دهد که از جمله‌ی این امکانات می‌توان از تنظیم رنگ، قرار دادن فونت‌های خاص در خود فایل و خلاصه کردن فونت‌ها به کاراکترهای مورد نیاز (Font Subsetting) نام برد. حتی گزینه‌هایی برای بهینه‌سازی فایل برای استفاده در وب، یا چاپ با کیفیت بالا نیز در این نرم‌افزار قرار دارد. گزینه‌ی Save as تنها به فایل PDF محدود است، ولی برای دسترسی به سایر گزینه‌های خروجی، می‌توانید از ابزار تبدیل فایل (Convert File) استفاده کنید تا فایل PDF خود را به فرمت‌هایی مانند ورد (Word) یا اکسل (Excel)، یا حتی فایل متن یا تصویر تبدیل کنید.

در Nitro Pdf امکانات جدیدی نسبت به نسخه‌های قبلی این نرم‌افزار وجود دارد که بخشی از آن‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  • اشتراک‌گذاری و بررسی فایل‌های PDF با همکاران
  • قرار دادن فایل‌های PDF در فضاهای ذخیره‌سازی ابری
  • قرار دادن امضای امنیتی بر روی فایل‌های PDF
  • قابلیت تشخیص کاراکتر (Optical Character Recognition یا به طور مختصر OCR) برای تبدیل فایل‌های PDF به فایل‌های قابل ویرایش و جستجو

به طور خلاصه، نرم‌افزار Nitro Pdf بهترین نرم‌افزار کار با PDF در بازار است و یک جایگزین بسیار عالی برای Adobe Acrobat به حساب می‌آید. اگر شما هم می‌خواهید به ویرایش و ساخت فایل‌های PDF بپردازید، ولی امکان پرداخت قیمت بالایی برای نرم‌افزار ندارید، Nitro Pdf بهترین گزینه برای شما است.

 

معرفی سربرگ های نرم افزارNitro Pdf

سربرگ Home

Home: ابزارهای این سرسربرگ دارای قسمت های زیر است:

nitro-pdf

1-      View: با گزینه های این بخش می توانید نحوه نمایش دادن فایل PDF را تعیین کنید. تب View ازقسمت های  زیر تشکیل شده است:

Hand: با انتخاب این گزینه می‌توانید صفحه را با کلیک موس بگیرید و بدون اینکه آن را رها کنید، به جهت دلخواه جا به جا کنید. ا

Zoom: برای بزرگ نمایی و کوچک نمایی به کار می‌رود.

Fit width: برای عریض شدن صفحه کاربرد دارد.

Fit page: با کلیک روی این گزینه می‌توانید فایل Pdf خود را به صورت صفحه به صفحه مرور کنید

Rotate view: این گزینه قابلیت چرخش صفحه را در اختیار شما قرار می دهد.

2-      Tools: در این بخش سه گزینه وجود دارد:

Select: جهت انتخاب قسمت هایی از متن می باشد. برای کپی، برش و… قسمتی از متن، می‌توانید پس از انتخاب این گزینه، موس را روی متن دلخواه خود بکشید.

Type Text: برای اضافه کردن متن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Quick Sign: این ابزار برای قرار دادن امضاء به کار می‌رود. پس از کلیک روی این گزینه، پنجره ای باز می‌شود که شما می‌توانید امضاء خود را فراخوانی کنید. با انتخاب امضاء دلخواه و کلیک روی صفحه ، امضاء روی صفحه قرار می‌گیرد. پس از اینکه جای آن را در صفحه تعیین کردید، دو بار روی آن کلیک کنید وسپس ok را بزنید.

3-      Create : این بخش دارای دو گزینه است:

PDF: با کلیک روی این گزینه و انتخاب فایل های متنی مورد نظر خود، می‌توانید آنها را به PDF تبدیل کنید.

Combine: با استفاده از این گزینه می‌توانید چندین سند را با هم ادغام کرده و آنها را به یک فایل واحد تبدیل کنید.

4-      Convert: با استفاده از این گزینه می‌توانید اسناد خود را به یکی از فرمت های آفیس مثل Word، اکسل و… تبدیل کنید.

 

سربرگ Edit

Edit: در این سربرگ ابزارهایی جهت ویرایش فایل های Pdf قرار دارد:

Text/image: این قسمت برای اضافه کردن یا ویرایش متن و تصویر، می باشد:

 Edit : با انتخاب این گزینه می توانید آنها را در حالت انتخاب قرار دهید و سپس به ویرایش آنها بپردازید.

Add image: برای اضافه کردن تصاویر مورد نظر کاربرد دارد.با کلیک روی این گزینه، پنجره ای ظاهر می شود که شما با استفاده از آن می توانید تصویر خود را وارد کنید و با کمک موس آن را در مکان دلخواه قرار دهید.

OCR: این گزینه جهت انتخاب  و ویرایش متن هایی که روی تصاویر اسکن شده قرار گرفته‌اند مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حالت عادی امکان انتخاب متنی که روی تصاویر اسکن شده قرار گرفته باشد وجود ندارد ولی این گزینه به راحتی این کار را انجام می‌دهد.

البته این ویژگی به ندرت در متون فارسی و عربی جواب می دهد و بیشتر برای متون انگلیسی کارایی دارد.

Page: در این قسمت ابزارهایی برای ویرایش صفحات قرار گرفته است.

این ابزارها برای حذف صفحه(Delete)، چرخاندن صفحه (Rotate)، برش قسمتی از صفحه (Crop)، جدا کردن یک صفحه از میان چندین صفحه (Extract)،جایگزین کردن صفحه با یک صفحه از فایل دیگر (Replace)،جدا کردن و تقسیم کردن صفحات (Split)، مورد استفاده قرار می‌گیرند .

Page Marks: با استفاده ازاین قسمت می‌توانید به صفحات PDF خود نشانه یا سربرگ و پا برگ اضافه کنید.

مثلا می‌توانید اسم خودتان و یا یک متن خاص و حتی تصویر و لوگوی دلخواهتان را با استفاده از گزینه Watermark، به صفحات خود اضافه کنید. یا اینکه متن و نشانه خود را با استفاده از گزینه Header & Footer به عنوان سربرگ یا پا برگ صفحات اضافه کنید.

در نهایت از گزینه Bates Number برای شماره گذاری صفحات می‌توانید کمک بگیرید .

Navigation: با استفاده از این گزینه می‌توانید روی صفحات خود نشانه گذاری (Bookmark) کنید یا برای صفحه پیوند (Link) قرار دهید. به عنوان مثال شما در صفحه خود متن یا تصویری را قرار داده‌اید و می‌خواهید کاربر با کلیک روی آن به صفحه دیگر از فایل PDF هدایت شود و یا یک سایت اینترنتی برایش باز شود. برای این کار از گزینه Bookmark و یا Link استفاده می‌کنید

 

سربرگ Review

Review: با استفاده از گزینه های این تب، می‌توانید متن های تا کیدی خود را در قالب یک کادر به صفحه اضافه کنید و یا قسمت های مهم از متن خود را Highlight کنید، متن، یادداشت،کادر متنی و…را به صفحه اضافه کنید یا اینکه با ابزار مداد و قلم مو روی صفحه خود نقاشی بکشید.

 

سربرگ Forms

Forms:‌ این سربرگ برای اضافه کردم فرم به صفحه pdfاست. با استفاده از ابزارهایی که در این تب قرار دارند میتوانید به فایل خود دکمه های رادیویی، کشویی، چک باکس و… اضافه کنید.

Setup: از گزینه های این بخش برای وارد کردن کدهای جاوا اسکریپت (JavaScript) ، مرتب کردن تب ها (Tab Order) و محاسبه (Calculation) داده های موجود در فرم استفاده می شود

Form Data: در این تب می توانید برای وارد کردن فرم از Import استفاده نمایید. و برای ذخیره و خروجی گرفتن از داده های فرم، از گزینه Export کمک بگیرید. همچنین می توانید با کلیک روی Reset تنظیمات را باز نشانی نمایید.

Guides: این بخش هم مربوط به نمایش خطهای راهنما می باشد.

 

سربرگ protect

Protect: این سربرگ برای انجام امور امنیتی و حفاظتی از فایل های PDF مورد استفاده قرار می گیرد.

Secure Document: برای پسورد گذاری روی فایل های PDF می باشد.

Redaction : برای مخفی کردن قسمتی از متن یا صفحه برای عدم نمایش و چاپ آنها در هنگام پرینت می باشد.

Digital Ids :برای اضافه کردن ID و مشخصات اینترنتی مثل ایمیل، وب سایت، وبلاگ و… می باشد.

 

سربرگ Format و Alignment

 

در حالت عادی این دو سربرگ مخفی هستند ولی با انتخاب یک تصویر دو سربرگ Format و Alignment ظاهر می شوند و می توانید از آنها برای ویرایش یا چینش تصاویر در مکان مختلف استفاده کنید. در سربرگ Format امکاناتی برای تغییر اندازه، تغییر کیفیت تصویر، تغییر در رنگ تصویر، چرخاندن تصاویر و… در اختیارتان قرار دارد.

از سربرگ Alignment برای چینش تصاویر و نمودارها مورد استفاده قرار می گیرد.

 

ویرایش فایل PDF در کادر Pages

اگر روی گزینه Page در سمت چپ محیط نرم افزار کلیک نمایید، کادری باز می شود که صفحات PDF شما را به صورت تک برگ نمایش می دهد. شما می توانید با کلیک روی صفحه دلخواه به مطالعه آن بپردازید و یا آن را ویرایش کنید.

ودرآخر:

این نرم افزار یه اپ خوب برای فایلهای پی دی افه و کار کردن باهاش بسیار

راحته امیدوارم که این آموزش مفید بوده باشه. موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *